Vette huid mannen

Huid van mannen

Een vrouwenhuid is anders dan een mannenhuid. Vaak is de mannenhuid van zichzelf vrij vet maar uiteraard is de ene man niet hetzelfde als de andere man.

Ook met een vette huid zijn er gradaties. Zo kan het zijn dat het ene stukje huid iets vetter is dan de andere.

Mannenhuid vetter dan vrouwenhuid?

Na je dertigste veroudert de huid. Dit houdt in dat er minder nieuwe cellen bijkomen om de huid elastisch en jong te houden. Met als gevolg een drogere huid en rimpels. Dit gehele proces verloopt echter langzamer bij mannen dan bij vrouwen.

Testosteron verhoogt de talgproductie met als gevolg een vettere huid. Ook is een mannenhuid ongeveer 20% dikker dan een vrouwenhuid.

Inhoud

Huidverzorging voor mannen

Een vette huid bij mannen vraagt andere verzorging dan de wat drogere huid van een vrouw. Een wasgel voor een mannengezicht bevat vaak een scrub-product. Dit product zorgt ervoor dat vuil uit de poriën wordt weggewassen.

Dichte poriën kunnen onzuiverheden zoals puistjes veroorzaken. De poriën van een man zijn grover en groter dan die van een vrouw. Dus deze onzuiverheden hebben meer kans op een mannenhuid.

Crèmes voor de man

Niet alleen voor de vrouwenhuid is een crème geschikt. Ook een mannenhuid mag best een crème gebruiken. Er zijn vele soorten, merken en prijsklassen op de markt. Hoe vind je als man zijnde dan de juiste? Belangrijk is om de achterkant van een verpakking, fles of tube aandachtig te lezen. Bekijk goed welke stoffen er in de crème verwerkt zitten. Het kan zijn dat je voor een bepaalde stof allergisch bent. Dan is het wijselijk om niet die crème te gebruiken waar één van die stoffen aan toegevoegd is.

Eventueel kun je eerst het product testen door een beetje op de huid te smeren. Voelt het goed en zijn er geen complicaties? Dan kan die crème voldoen. En uiteraard moet een crème ook bevallen wat betreft de geur.

Verzorging van de vette huid

Niet alleen scrubben en crèmes smeren volstaan. Het is uiteraard ook zeer belangrijk om de huid van binnenuit te verzorgen. Dit kan met gezond eten, voldoende water drinken en niet zonder bescherming in de zon te zitten. Als je als man een vette huid hebt is het verstandig om geen zonneproducten te gebruiken die veel olie bevatten. Dankzij de olie is het product vrij vet wat de vette huid niet ten goede komt.

Schoonheidsspecialisten voor de man

Het is als man helemaal niet raar om af en toe een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste te brengen. Zoals het woord al aangeeft zijn deze mensen specialisten in het verzorgen en reinigen van de huid. Tevens ontspant zo'n bezoekje aan een schoonheidspecialist wat de huid natuurlijk ook weer ten goede komt.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl