Vette huid

Glimmend en grof: De vette huid

Iedereen heeft een andere huid. De huid van de één is nooit hetzelfde als de huid van een ander. Waar veel mensen niet van bewust zijn is dat onze huid, net als bijvoorbeeld het hart, een orgaan is. De huid is dus in feite het grootste orgaan van de mens.

De huid is iets wat men goed dient te verzorgen en dagelijks schoon te houden. Verzorgt men de huid niet goed kan deze rood, droog, gebarsten of vettig worden.

De vette huid heeft een aanleg voor puistjes, heeft hele diepe grove poriën en is dik en glimmend. De vette huid wordt veroorzaakt door talgklieren die te hard werken waardoor deze meer huidvet produceren dan nodig is. Een vettige huid kan een gevolg zijn van een huid die niet goed word schoon gehouden. Door je dagelijks leven zweet je huid de hele dag en indien deze niet gewassen wordt, resulteert dit in een vettige huid.

Voordelen en oorzaken

Een vette huid kan ook voordelen hebben. Een voordeel van een vette huid is dat deze veel langzamer veroudert dan andere huidtypen. Als je een vette huid hebt hoeft dit niet te betekenen dat je dit overal hebt, het is ook goed mogelijk dat je op sommige plaatsen een normale huid hebt en op sommige plaatsen een vettige huid. Als je lichaam verschillende soorten huidtypen heeft dan spreken we niet meer van een vette huid of bijvoorbeeld een normale huid maar dan spreken we van een gecombineerde huid.

Er zijn verschillende oorzaken te noemen voor een vette huid. Zo is erfelijkheid een oorzaak die hoog op het lijstje staat. Naast erfelijkheid vormt ook je dieet een belangrijke oorzaak van hoe je huid zich gedraagt, hormoonveranderingen zoals tijdens de zwangerschap of vooral tijdens de pubertijd, de pil, vochtig en warm weer of bepaalde cosmetica.

Goede huidverzorging

Het verzorgen van je huid is een belangrijke taak. Je dient je huid elke dag te wassen met water en PH-neutrale zeep. Dit om te voorkomen dat je huid vies wordt en dit ongewenste effecten met zich meedraagt. Kortom, de reiniging van een vette huid is heel belangrijk te noemen.

Neem vooral ook zeep die voorkomt dat de poriën verder verstopt raken en geen agressieve zeep die een teveel aan huidvet verwijdert waardoor je huid gaat schilferen en jeuken. Een gevolg van het gebruik van zulke zeepproducten is dat de huid hierop reageert door de talgklieren te stimuleren waardoor deze weer meer talg aan gaan maken en de huid nog vetter word.

Gebruik na het wassen van de vette huid een antibacteriële lotion of huid crème. Kijk hier ook bij uit dat er geen crème gebruikt word die je huid sterk laat samentrekken. Dit krimpen van de bovenste huidlaag veroorzaakt verstopte poriën waardoor de talgklieren geen talg meer kunnen afscheiden en ze dit onder de huid zullen gaan doen.

De vette huid kan het beste gereinigd worden met producten op oliebasis omdat deze het overtollig talk kunnen oplossen. Kies daarna een olievrije vochtinbrenger om het glimmen van de huid tegen te gaan.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl