Mooie huid

Mooi van binnen én van buiten!

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. En heeft daarom een goede verzorging nodig. Je kan je huid niet alleen voeden vanaf de buitenkant, maar ook van binnenuit!

Eten en drinken

Er is van een aantal producten bekend dat het eten of drinken ervan helpt om een mooie huid te krijgen of te onderhouden. De eerste, en bekendste, is het drinken van genoeg water. Genoeg water is ten minste twee liter per dag. Dit zorgt voor een mooie gehydrateerde huid. Let er wel op dat je niet te veel water drinkt, want dit is niet goed voor je. Ook is het eten van citrusvruchten bevorderlijk voor een mooie huid. Door de hoge concentratie vitamine C in deze vruchten, wordt er meer collageen aangemaakt in je huid. En collageen zorgt er voor dat je huid er strak en jong uit ziet. Het is natuurlijk geen wondermiddel, maar het helpt zeker wel. Ten slotte is olijfolie (extra vierge) ook goed voor je. Vooral wanneer je een droge huid hebt. Per dag moet 1 a 2 eetlepels voldoende zijn voor een stralende huid!

Wat overigens ook nog belangrijk is, is dat je niet te veel suiker eet. En daar bedoel ik niet de natuurlijke suikers mee, maar de bewerkte varianten zoals in snoep, koek en frisdranken. Deze zorgen juist voor de afbraak van het collageen in je huid, en maakt dus het effect van het eten van de citrusvruchten ongedaan!

Huidverzorgingsproducten

Natuurlijk zijn er ook producten die je op je huid kan gebruiken waardoor je huid er beter uit gaat zien. Om je huid goed te kunnen verzorgen, is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt op je gezicht en je lichaam. Wanneer je dat weet, kan je je huidverzorgingsproducten uitkiezen die speciaal voor jouw huidtype gemaakt zijn. Er zijn speciale productlijnen voor onder andere een vette, droge of de rijpere huid. Zorg er in ieder geval voor dat je je gezicht iedere dag reinigt met een goede reinigingsmelk, verzacht met een tonic en gebruik maakt van dag- en nachtcrème. Dan gebruik je natuurlijk wel een dagcrème met een zonnebescherming(SPF) erin. En dan zijn er natuurlijk nog veel meer producten die je in de winkel kan vinden, zoals een scrub of een masker.

Zelfgemaakte producten

Op dit moment is het een trend om je huidverzorgingsproducten te maken met producten die je zelf in huis hebt. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten groentes en fruit, oliën en andere etenswaren zoals yoghurt. Door verschillende recepten te volgen kan je een vers masker maken voor je gezicht, waardoor je huid extra verwent wordt. Deze recepten kan je vinden op internet of in een huidverzorgingboek. Natuurlijk kan je ook altijd aan een schoonheidsspecialiste vragen wat het beste bij jouw huid past!

Copyright 2019 verzorging-huid.nl