Huidverzorging man

Huidverzorging man

Goed voor de dag komen dat is het tegenwoordige motto voor mannen en daarom is goede huidverzorging voor de man zeer belangrijk. Het is nu gewoon zo dat vrouwen een man met een verzorgd lichaam prefereren, mogelijk met een speelse erotische uitstraling in plaats van het hebben van een lichaam met alleen maar spieren.

Een goed verzorgd lichaam is in de ogen voor vrouwen zeer aantrekkelijk daarom gaan ook steeds meer mannen letten op hun uiterlijk. Daarnaast geeft de dagelijkse verzorging van de huid een stuk stress verdrijving.

Het gebeurt dan ook steeds vaker dat mannen heimelijk dure huidverzorgingsproducten van de partner gebruiken. Naast het goed verzorgen van de mannelijke huid spendeert de man ook meer in een fitness ruimte om goed getraind en fit te zijn. Dat is precies wat vele vrouwen willen.

Scheren

De moderne man van tegenwoordig is glad en wel over het gehele lichaam. De beste manier om te scheren is door dit nat te doen. De baardstoppels en beharing worden daardoor tijdelijk minder sterk en het scheren heeft dan een minder schadelijk effect op de huid. Bij elektrisch scheren wordt de haar afgehakt en mogelijk de opperhuid beschadigd. Zodra de huid glad is is een aftershave verfrissend voor de huid waarmee eveneens ontstekingen worden voorkomen. Heeft u een gevoelige huid dan kunt u het beste een crème of gel gebruiken dat irritaties verminderd. Heeft u een dikke vette huid dan kunt u een aftershave met alcohol of menthol basis gebruiken. Indien uw huid na het scheren branderig aanvoelt dan dient u een meer gepast product te gebruiken.

Verzorgingstips

Na het scheren gaat de man meestal douchen, daar begint de vervolg fase van de verzorging. Het is beter voor de huid om in plaats van zeep een douche gel te gebruiken met een milde minder krachtig reinigende werking. Spoelt u zich na het werken eerst even lekker af en wissel tussen warm en koud zodat de bloedsomloop wordt gestimuleerd in de opperhuid. Om bij weinig tijd toch het lichaam en de haren goed schoon te maken kan een twee-in-een-product zeer nuttig zijn. Probeer uiteraard zoveel als mogelijk anti roos producten te voorkomen echter indien het nodig is gebruik het dan met mate. Om na het douchen uw huid lekker zacht en soepel er uit te laten zien is het goed om een bodylotion, of olie te gebruiken. Dit is uiteraard afhankelijk van uw leeftijd, welk jaargetijde het is en uw persoonlijke voorkeur. Heeft u een gemiddelde huid dan is een crème lotion zeer gepast om de huid te onderhouden.

Ouder worden

Een gezicht kan er oud en uitgeleefd uitzien. Dit komt ook veel door wat u eet en drinkt. Rookt u en drinkt u veel alcohol dan zal de huid er snel rimpelig en uitgedroogd uitzien. Uw levensstijl dient u dan ook op jonge leeftijd aan te passen om langdurig een goed uitziende huid te hebben. Ook de factor zon kan mee genomen worden, minder zon op de huid levert een minder oud uitziende huid. Wordt u ouder dan is het uiteraard goed om een gezichtscrème te gebruiken met anti-age technologie om zo de huid te beschermen van rimpels. Heeft u vaak kringen onder de ogen of adertjes dan kunt u goed een correctie stift gebruiken. En verder hoeft u als man er niet voor te schamen dat u een kleurtje gebruikt om uw gezicht een beetje bij te kleuren. Let dan wel dat u het gezicht na het werken goed reinigt.

Anti-ageing

Gemiddeld gezien is de mannelijke huid tot op 20% dikker dan de vrouwelijke huid. Dit betekent dat de huid van de man minder snel oud wordt, echter indien het proces wordt ingezet kan het zeer diepe rimpels brengen. Daarom is het voor de man van belang om vroegtijdig een anti-ageing product te gebruiken om de huid zo minder snel te laten verouderen. Veel mannen hebben een vette onzuivere huid waartegen de gewoonlijke producten niet bestand zijn. De cosmetica voor de man staat niet stil en er zijn dan ook voor de mannelijke huid vele oplossingen, afhankelijk van de behoefte van de man. Laat u dan ook goed informeren omtrent de mogelijkheden passend bij uw huid type.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl