Huid verzorging

Huidverzorging

Uw huid is het grootste orgaan van uw lichaam, een goede verzorging van dit orgaan is dus erg belangrijk. U dient uw huid goed te verzorgen zodat u een gezonde huid houdt, maar helaas is onze huid vaak een nog al achtergesteld orgaan dat niet de zorg krijgt wat het nodig heeft.

Als we onze huid niet goed verzorgen dan krijgen we last van irritaties, uitslag, overmatig transpireren of andere kwaaltjes die betrekking hebben op uw huid.

Een goede huid verzorging is vaak niet moeilijk, met een goede huidcrème komt u vaak al een heel eind. Ook is het belangrijk om uw huid hygiënisch te houden door deze goed schoon te maken en af en toe te scrubben. Door uw huid te scrubben haalt u alle dode huidschilfers weg en gaan uw huid poriën beter openstaan. Als uw poriën beter openstaan dan krijgt uw huid meer zuurstof en blijft uw huid gezonder.

In de zomer dient u wat extra verzorging aan uw huid te geven, door het warme weer is de kans groter dat zich irritaties voordoen met uw huid.

Verzorging elke huid hetzelfde? Nee!

Uw huid is niet overal op uw lichaam het zelfde, ook heeft niet ieder persoon de zelfde huid. Bij het verzorgen van onze huid dienen we onderscheid te maken tussen :

  • ons gezicht
  • en de rest van het lichaam.

Voor ons gezicht moeten we andere crèmes gebruiken dan voor de rest van onze huid. De huid in ons gezicht is vaak gevoeliger dan de rest van het lichaam, om deze reden dienen we hier andere producten voor te kopen als we onze gezichtshuid goed willen verzorgen.

Om te zien of een product goed reageert op uw huid kunt u het altijd eerst op kleine schaal uitproberen. Smeer het product een week lang op de zelfde plek en kijk wat de reactie van uw huid is. Omdat niet iedere huid het zelfde is, raden wij aan om uw producten eerst te testen. Als u direct wilt weten wat goed is voor uw huid kunt u naar een huidspecialist gaan.

Als u last heeft van een dogehuid, een vettige huid of andere standaard symptomen en u wilt deze verhelpen, dan kunt u meestal ook genoeg informatie hierover vinden op het internet.

Huidverzorging door een specialist

Als u uw huid de aller beste zorg wilt geven dan kunt u het beste eens per week naar een huidspecialist gaan. Een huidspecialist zal precies vaststellen wat voor soort huid u heeft en kan daar precies de zorg aan geven die uw huid nodig heeft. Door naar een huidspecialist te gaan zal uw huid in een top conditie blijven verkeren. Door een gezonde huid voelt u zich vaak beter en u ziet er vaak ook een stuk gezonder uit. Naar een huidspecialist gaan kan een erg prettige ervaring voor u zijn.


Enkele tips om uw huid te verzorgen

  • Om uw huid goed te kunnen verzorgen dient u eerst vast te stellen wat voor soort huid u heeft of waar u huid last van heeft.
  • Reinig uw huid iedere dag, bij het reinigen van uw huid kan zeep soms schadelijk zijn. Zeep heeft een bepaalde zuurtegraad net als dat uw huid dat heeft, door veel zeep te gebruiken kunt u de zuurtegraad van uw huid aantasten.
  • Voorkom teveel zonlicht zonder bescherming
  • Gebruik een goede crème die u huid de ondersteuning biedt die het nodig heeft. Als u de mogelijkheid heeft laat dan door een huidspecialist vaststellen welke crème u moet gebruiken.
  • Eet veel zoete aardappelen en en rood vlees dit houd de conditie van uw huid ook in een betere staat.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl