Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging is belangrijk

Gezichtsverzorging is erg belangrijk om er gezond en verzorgd uit te zien. Wanneer u elke dag uw gezicht goed verzorgd zal deze minder snel uitdrogen en zult u minder snel last krijgen van een droge huid, puistjes of een huidziekte.

Ook zult u zich en stuk frisser voelen wanneer u uw gezicht goed verzorgt. Uw gezicht wordt gedurende de dag aan zoveel blootgesteld dat het heel belangrijk is om uw gezicht goed te verzorgen.

Eet gezond

Ook wat u eet is van invloed op uw gezichtshuid. Hier een paar voorbeelden van wat er zoal goed en slecht is voor uw huid:

  • Advocado: Advocado's bevatten voedingstoffen die er voor zorgen dat wondjes sneller genezen. Ook bevatten advocado's vitamines E en enkelvoudige onverzadigde vetzuren.
  • Fastfood: Fastfood is erg slecht voor uw huid. Het maakt uw huid heel vet en dat uit zich weer in puistjes e.d.
  • Zonnebloempitten: Als uw huid droog of ruw is en velt dan zijn zonnebloempitten goed voor u. Deze zijn goed voor eczeem, droge plekken en een droge huid.
  • Citrusvruchten: In citrusvruchten zit een eiwit wat zorgt voor een gladde en strakke huid. Er zitten ook nog eens veel vitamine C in wat goed is voor als uw huid beschadigd is, verouderd is en misschien ook wel rimpels vertoont.

Gezicht goed reinigen

Het is belangrijk om uw gezicht elke dag te reinigen. Dit kan met een speciale scrub voor uw gezicht en/of een gezichtsreinigingsgel. Als u beide gebruikt is dit natuurlijk nog beter. Het is belangrijk om 's ochtends uw gezicht goed met een scrub voor uw gezicht en/of met een gezichtsreinigingsgel te reinigen en er daarna een dagcrème op te smeren. Dit zorgt ervoor dat u goed wakker wordt en er goed verzorgd uit ziet. Ook zorgt dit voor een fris gevoel. Het is ook erg belangrijk om 's avond uw gezicht te wassen. Hiervoor moet u eerst de eventuele make-up die u op heeft gedaan er af halen met make-up remover en eventueel een gezichtstonic. Daarna wast u uw gezicht zorgvuldig met een gezichtsscrub en/of een gezichtsreinigingsgel. Nadat u uw gezicht goed gereinigd heeft kunt u hier nog een nachtcrème op smeren, zo een nachtcrème zorgt er voor dat uw huid 's nachts weer kan herstellen.

Voordelen van een goede gezichtsverzorging

Er zijn talloze voordelen van een goede gezichtsverzorging, zoals:

  • Minder last van een vette of juist droge huid.
  • Minder last van puistjes e.d.
  • Minder kans op huidziektes.
  • U voelt zich frisser en ziet er goed verzorgd uit.
  • Make-up staat u veel mooier.

Zorg goed voor uzelf

Het is dus belangrijk om elke dag uw gezicht te reinigen en goed te verzorgen. Ook is het belangrijk om gezond te eten, want wat u eet is te zien aan uw gezicht. Wanneer u zichzelf goed in uw vel voelt zult u dit ook zeker uitstralen, dus denk aan uzelf! Het kost dan misschien wel tijd om uw huid te verzorgen, maar dat is het zeker waard.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl