Gevoelige huid

Wat is jouw huidtype?

Er zijn veel verschillende soorten huidtypen met allemaal hun voordelen en nadelen. We gaan hier spreken over het huidtype "gevoelige huid".

Het kan vaak erg vervelend zijn als u een gevoelige huid heeft. Ook is het niet altijd even duidelijk waarom uw huid nu precies zo gevoelig is. De meeste mensen in Nederland denken te weten wat voor huidtype ze hebben, maar zitten er toch in de meeste gevallen naast.

Veel mensen in Nederland weten niet goed wat voor type huid ze hebben en kopen daarom maar een crème voor ‘alle huidtypes’. Deze crèmes zijn inderdaad geschikt voor alle huidtypes maar hebben hoogst waarschijnlijk niet de ingrediënten die uw huidtype nodig heeft. Ieder persoon is anders en ook ieder persoon heeft een andere huid.

Als u uw huid goed wilt laten stralen en gezond wilt houden dan is het van groot belang dat u onderscheid gaat maken in wat voor huid type u heeft.

Over een gevoelige huid

Als u een gevoelige huid heeft dan is dit vaak makkelijk vast te stellen. Heeft u vaker irritaties aan uw huid bij het gebruiken van schoonheidsproducten dan is de kans groot dat u een gevoelige huid heeft.

Sommige mensen met een gevoelige huid krijgen last als ze in contact komen met water. Hoe vreemd het ook mag klinken maar water droogt de huid uit. Mensen met een erg gevoelige huid kunnen dus ook last ervaren na het douchen of afspoelen met water. Verder kunt u herkennen of u een gevoelige huid heeft aan het feit dat een gevoelige huid er vaker zichtbaar gespannen uitziet.

Gevoelige huid verzorgen

Het is vaak moeilijk om de verzorgingsproducten te kiezen als u een gevoelige huid heeft. Wij raden bij een gevoelige huid dan ook altijd aan om hulp te vragen in de winkel waar u uw product koopt. Vraag aan de verkoper of verkoopster hoe de producten reageren op een gevoelige huid. Vaak kunnen de werknemers u een goed advies geven en u al een beetje verder helpen met het kiezen van het juiste product voor uw huid.

Als u een erg gevoelige huid heeft dan raden we u ook altijd aan om na het aanschaffen van een product een huid test te doen met het product. Smeer het product een beetje uit over een plekje gevoelige huid en wacht nu 24 uur om te zien of u er geen uitslag van krijgt. Als uw huid goed reageert op het product kunt u het blijven gebruiken, anders raden wij u aan een ander product te zoeken.

Vaak helpt het bij mensen met een gevoelige huid om een verzorgingsproduct te kiezen dat zoveel mogelijk uit natuurlijke producten bestaat. Vaak is de reactie van de huid minder sterk op natuurlijke producten. Ook dient u producten aan te schaffen die zonder toegevoegde parfum zijn, hier zal uw huid u erg dankbaar voor zijn.

Waar moet u rekening mee houden?

Als u een gevoelige huid heeft laat u dan dus niet uit het veld slaan! Er zijn meerdere goede producten te vinden om uw huid te behandelen, het is alleen even uitzoeken welke bij u past.

Nu nog een aantal tips voor de mensen met een gevoelige huid zodat u direct minder last heeft zonder producten te gebruiken.

  • Probeer water op uw huid zoveel mogelijk te vermijden.
  • Als u verzorgingsproducten van uw huid afspoelt dan is het aan te raden om dit met lauw water te doen.
  • Wees ook altijd voorzichtig met gebruiken van scrubs. Als u graag doet scrubben is het aan te raden om een scrub aan te schaffen met kleine korrels. Ook is het aan te raden niet vaker dan 1 keer per week te scrubben in verband met uw beschermlagen van uw huid. Met een gevoelige huid kunt u iedere beschermlaag goed gebruiken.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl