Donkere huid

Verschillende huidtypes

Er zijn verschillen tussen een lichte en een donkere huid. Veel mensen denken dat de kleur het enige verschil is, maar dit klopt dus niet. De verschillen zijn ontstaan doordat de mensen met een donkere huid in landen wonen waar ze veel blootgesteld worden aan de zon.

Hierdoor moet de huid zich wel aanpassen, anders zou de huid telkens verbrand zijn. Overigens zijn er nog weer verschillen tussen de donkere huiden, omdat de zon niet overal hetzelfde op de aarde schijnt.

Een aantal van de verschillen zijn onder andere: een donkere huid heeft een dikkere hoornlaag omdat er meer melanine inzit dan bij een lichte huid, een donkere huid heeft grovere poriën en een donkere huid is vetter dan een lichte huid omdat het meer talgklieren heeft.

Verzorgingsproducten

Voor een donkere huid is het belangrijk om een goed reinigingsproduct te kiezen. Wanneer je in de winkel kijkt, moet je kijken naar een reinigingsproduct voor de vette huid. En kies daarbij een dag- en nachtcrème die hydraterend is voor je huid. Maar de producten die hier in de winkels liggen zijn over het algemeen geschikt voor een lichte tot medium huid. Maar speciaal voor de donkere huid is heel weinig te vinden. Wil je per se een merk dat gespecialiseerd is in een donkere huid? Dan is Ametis daar een goed voorbeeld van. Dit merk verkoopt verschillende producten voor een donkere huid, en verkoopt bijvoorbeeld ook foundations die je in een normale drogisterij niet snel zal vinden.

Acne

Mensen met een donkere huid hebben vaak last van acne. Vaker dan iemand met een lichte huid. Dit komt omdat een donkere huid vochtarm is, maar wel een vette huid. Reinigingsproducten tegen acne bevatten vaak alcohol, die de huid uitdroogt. Alcohol is al niet goed voor de lichte huid, maar al helemaal niet voor de donkere huid. Daarom is het voor mensen met een donkere huid extra belangrijk om hun gezicht wekelijks de scrubben. Dat doe je door een goede gezichtsgel te kopen, met fijne korrels erin. Hierdoor maak je de huid schoner, maar droog je het niet uit. Het is wel belangrijk om een scrub te kopen speciaal voor het gezicht, want een scrub voor je lichaam is vaak te grof.

Huidverzorging donkere huid

Veel mensen weten niet dat een goede verzorging voor de donkere huid verschilt met een goede verzorging voor de lichte huid. Licht of donker maakt voor de verzorging immers niet uit toch? Fout! Een donkere huid heeft een hele andere structuur dan een lichte huid, en heeft daarom ook andere verzorging nodig!

Pas op: ook donkere huid kan verbranden

Ten slotte is het ook voor een donkere huid belangrijk om je in te smeren met een crème waar SPF in zit. Dit beschermt je tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Een donkere huid heeft weliswaar een dikkere beschermlaag tegen de zon, maar kan zeker ook verbranden!

Copyright 2019 verzorging-huid.nl