Nivea dagcreme en nachtcreme voor mannen

Moeten mannen crème gebruiken?

Vele mannen denken dat het alleen voor vrouwen nodig is om hun gezicht te reinigen en te verzorgen. Dit komt grotendeels voort uit het feit dat vrouwen over het algemeen meer aandacht besteden aan hun uiterlijk. Daarnaast vinden vrouwen het vaak interessanter om zich te verdiepen in huidverzorging.

Als je logisch nadenkt, besef je dat dat eigenlijk nergens op slaat. Mannen hebben net zo goed huid op hun gezicht en krijgen, net als vrouwen, te maken met uitlaatgassen, centrale verwarming, nicotine en invloeden van het weer.

Mannen hebben echter wel een iets dikkere huid dan vrouwen, daarentegen laten zij regelmatig een scheermes los op hun gezicht, waardoor bacteriën en vuil meer kans krijgen om zich te nestelen.

Producten van Nivea

Om het voor de mannen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Nivea meerdere producten op de markt gebracht voor mannen. De lijn ‘niveau for men’ heeft meerdere verzorgingsproducten voor de huid en ook voor diverse soorten huiden. De ene man heeft nou eenmaal een gevoelige huid, de andere een vette huid. Daarnaast heeft Nivea ook shampoo, deodorant, douchegel, scheerschuim of scheergel, bodylotion, aftershave enzovoort speciaal voor mannen ontwikkeld. Stuk voor stuk met een heerlijk ruikend parfum erin verwerkt. Nivea staat bekend om zijn ‘frisse geur’ en de Nivea for men lijn heeft daar een schepje bovenop gedaan. Een man hoeft immers niet naar bloemetjes of vanille te ruiken. Een frisse en lekkere geur, dat is wat prettig is voor een man.

Verschillende soorten Nivea

Nivea heeft verschillende soorten producten, die ze hebben onderverdeeld in diverse categorieën, namelijk:

  • De standaard producten
  • Cool Cick
  • Sensitive
  • Sport
  • Energy
  • Zilver protect

Elke categorie heeft zijn eigen uitstraling en eigen doelgroep. Zo is ‘Sensitive’ erg geschikt voor de gevoelige huid, de ‘Sport’ erg geschikt voor mannen die niet vies zijn van een beetje beweging en de standaard producten zijn voor (bijna) iedereen geschikt. Zo is er voor elk wat wils.

Verzorging van het gezicht

Mannen kunnen gezicht prima wassen met een gel speciaal voor het gezicht. Dit kunnen ze gemakkelijk onder de douche gebruiken. Even goed insmeren, afspoelen met lauwwarm water en klaar. Na het scheren kunnen ze een van de heerlijke aftershaves van Nivea gebruiken, die direct de taak van een dagcrème overnemen. Behalve dat ze de beschadigde, geschoren huid helpen herstellen, ontstaat er direct een laagje ter bescherming van de huid. Dit is in ieder geval bij de aftershave balsem het effect. Bij een aftershave spray is dit effect stukken minder. Een aftershave balsem prikt ook niet op de huid.

Scrubben

Omdat de huid van een man dikker is, verliezen ze ook iets meer dode huidcellen dan vrouwen. Een slimmer manier om de effecten hiervan te verminderen is door een scrubgel te gebruiken. Een scrubgel gebruik je één keer per week in plaats van een face wash en ook dit kan simpel onder de douche gebruikt worden. Masseer de gel met korte, draaiende bewegingen in en spoel het af met water. Alle dode huidcellen zijn nu verwijderd.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl