Kan ik mijn gezicht harsen

Wat is harsen

Het verwijderen van lichaam- en gezichtsharen die overtollig zijn, kunnen verwijderd worden met behulp van een kleverige substantie. Hier wordt vaak echte bijenhars voor gebruikt, maar het kan ook met een hars die is gemaakt van suiker. met harsen worden de haren helemaal verwijderd, van het puntje tot aan de wortel. Omdat de wortel in zijn volledigheid meegetrokken wordt, kan het zo’n drie tot acht weken duren voordat de haartjes weer doorkomen. Harsen is dus een tijdelijke methode voor haarverwijdering, maar een stuk effectiever dan scheren. Een ander voordeel is dat je er geen stoppels van krijgt, wat je met scheren wel krijgt. Omdat de haar weer opnieuw moet groeien, komen de haartjes zacht terug en met een zacht haarpunt. Harde stoppels zijn dus verleden tijd.

Soorten hars voor gezicht

  • Harde hars

Harde hars wordt verwarmd en vervolgens met een spateltje op de huid aangebracht worden. Binnen enkele seconden koelt de hars af en wordt weer hard. Hierdoor kan het gebruikt worden zonder ontharingsstrippen. Je trekt de hars er dan in zijn geheel weer af. Deze soort hars wordt veel gebruikt voor gevoelige lichaamsdelen, zoals de oksels, de bikinilijn en het gezicht. Dit komt omdat de hars zich echt aan de haren hecht en niet aan de huid.

  • Vloeibare hars

Vloeibare hars wordt ook verwarmd en daarna met een spatel of roller erg dun aangebracht op de huid. Het is belangrijk dat dit tegen de haarrichting in gebeurt. Deze hars blijft dun en wordt met behulp van een ontharingsstrip verwijderd. Je hebt in olie oplosbare hars en in water oplosbare hars, deze laatste is gemaakt van suiker. Vloeibare hars kan je krijgen in blikken, cassettes en potjes en wordt veel gebruikt voor grote oppervlaktes zoals de rug, benen, borst enzovoort. Vloeibare hars bestaat ook in een koude variant. Deze is al op kamertemperatuur vloeibaar en wordt eveneens met ontharingsstrips verwijderd.

  • Harsstrips

Tot slot zijn er harsstrips op de markt. Deze zijn kant en klaar, gemaakt van papier of plastic en de hars is al aangebracht. Door met de handen langs de buitenkant te wrijven, wordt de hars iets verwarmd. Daarna kunnen de strips op de huid aangebracht worden. Deze strips worden veelal gebruikt voor het verwijderen van haartjes op de minder gevoelige delen van je lichaam. Bij een niet al te gevoelige huid kunnen de harsstrips ook voor de bikinilijn gebruikt worden, maar dan moet je harsstrips wel enigszins onder controle kunnen houden. Oefening baart kunst!

Voor het harsen

Gebruik de dag voor het harsen een peeling, ga niet douchen vlak voor het harsen, gebruik geen olie of bodylotion, hars niet tijdens je menstruatie, laat moedervlekken en dergelijke met rust, hars niet op littekens of op een verbrande huid, kijk uit als je zwanger bent en kijk uit met spataderen.

Na het harsen

Ga niet krabben of wrijven, draag ruime kleding (om ingegroeide haren te voorkomen), ga niet in een warm bad of sauna, gebruik geen producten met parfum erin gewerkt of producten die veel bacteriën bevatten.

Wat kan er mis gaan?

De haartjes kunnen nog te kort zijn en daarom niet meegenomen worden, de strips dienen snel en hard verwijderd te worden, de huid kan niet goed genoeg opgerekt zijn, de haren mogen niet te lang zijn (maximaal 1 centimeter), gebruik niet te veel hars.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl