Gezichtsverzorging met de beste dagcreme

Verzorging van je huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en is erg veranderlijk.

Elke seizoen is je huid anders, in de winter kan het beter tegen de kou, in de zomer beter tegen de zon. Het is erg belangrijk om je huid goed te verzorgen. Je wast immers je haar en lichaam ook altijd, dus waarom heb je geen speciaal product voor je huid?

Behalve reinigingsmelk en tonic is ook een goede crème belangrijk. Deze beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan weer, wind, kou, hitte enzovoort. Maar ook aan uitlaatgassen, rook en andere omgevingsfactoren.

Waarvoor dient een dag crème precies?

De meeste vrouwen gebruiken inmiddels overdag wel een crème, maar waarom is het zo belangrijk en waar moet je precies op letten? Het is belangrijk dat we dan eerst even naar onze huid kijken. De huid vernieuwt zich overdag niet, dus is het eigenlijk het belangrijkste om je huid te beschermen tegen invloeden van buiten. Omdat je regelmatig in de zon komt (ook in de winter zit er UV straling in de zon!) is het belangrijk dat je een crème hebt met beschermingsfactor. Factor 6 is een goede bescherming. Je huid is van nature vochtig en deze vochtigheidsgraad moet op peil blijven door het gebruik van een goede dag crème. Je huid zal hierdoor minder snel verouderen en de invloeden van buitenaf tegen gaan. Een feit is dat centrale verwarming en airco ook van grote invloed zijn op je huid. Dit verschil zie je duidelijk als je bijvoorbeeld kijkt naar oma’s. De wieg waar oma ooit in gelegen heeft, stond niet naast een centrale verwarming. De wieg van haar kleindochter wel. De huid van oma is vochtiger en hoe vochtiger een huid, hoe langer de rimpels uitgesteld worden.

Anti rimpel crème

Een crème die rimpels weg haalt bestaat niet. Hoe hard ze ook roepen in diverse reclames dat het kan, het is absoluut onmogelijk. De tijd terug draaien bestaat niet! Wel kan je rimpels zoveel mogelijk tegenhouden. Begin rond je 25e al met een anti rimpel crème om het beste resultaat te boeken. Net als met alles: Voorkomen is beter dan genezen, zeker als iets niet te genezen is. Een anti rimpel crème zorgt voor een goede vochtbalans en, bij correct gebruikt, stelt het hierdoor rimpels uit.

Merken dag crème

Diverse merken die dag crème op de markt hebben zijn:

 • Nivea
 • Olaz
 • Lancome
 • Huismerk drogist/ apotheek
 • L’oreal
 • Garnier
 • Dr. Van het Hoog
 • Zarga
 • Vichy
 • Clinique
 • Weleda

Nacht crème

Een dag crème beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Complete bescherming bestaat helaas nog niet. Daarom is er nacht crème op de markt. Elke dag reinig je eerst je huid met een goede tonic en/ of reinigingsmelk. Vervolgens gebruik je je nacht crème. Deze helpt je huid te herstellen, terwijl schadelijke invloeden weinig kans krijgen. ’s Nachts heb je daar immers veel minder mee te maken. Belangrijk is om je huid ’s morgens wel weer opnieuw te reinigen. In je slaap zweet je (ja, ook in je gezicht) en dit overtollige talg moet verwijderd worden, voordat je je dag crème opbrengt.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl